Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Specjał z agrestem i nutą cytryny"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23100
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23100
Składniki
Owoce umyj i osusz. Mąkę przesiej z proszkiem i solą, wymieszaj z cukrem. Masło rozpuść i ostudź. Miksując, wbijaj do mąki po jednym jajku i wlewaj masło. Dodaj sok i skórkę z cytryny.
2/3 ciasta przelej do formy. Ułóż owoce wymieszane z mąką, wlej resztę ciasta. Piecz w 180°C przez 40-50 minut.Źródło: Naj