Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień Taty już w niedzielę, więc czas pomyśleć o słodkościach :) Wygrzebałam stary przepis z zeszytu Mamy, trochę ulepszeń i upiększeń i wafle są super :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Mleko, masło, cukier i cukier waniliowy wkładam do garnka i podgrzewam, aż cukier i masło całkowicie się rozpuszczą. Odstawiam na ok. 10 minut do przestygnięcia. Mleko w proszku i kakao mieszam i stopniowo dodaję do masy, cały czas mieszając. Na koniec wsypuję płatki migdałów i ponownie mieszam. Wafle przekładam ciepłą masą i dociążam deską.
Zostawiam do wystygnięcia. Następnie kroję specjał na małe kawałki. Górę można przyozdobić czekoladą (ja postawiłam tym razem na ozdoby w stylu sześciolatka :) ). Smacznego :)