Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień Taty już w niedzielę, więc czas pomyśleć o słodkościach :) Wygrzebałam stary przepis z zeszytu Mamy, trochę ulepszeń i upiększeń i wafle są super :)
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 471
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 82
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 100
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 46
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 471
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 82
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 100
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 46
Składniki
Mleko, masło, cukier i cukier waniliowy wkładam do garnka i podgrzewam, aż cukier i masło całkowicie się rozpuszczą. Odstawiam na ok. 10 minut do przestygnięcia. Mleko w proszku i kakao mieszam i stopniowo dodaję do masy, cały czas mieszając. Na koniec wsypuję płatki migdałów i ponownie mieszam. Wafle przekładam ciepłą masą i dociążam deską.
Zostawiam do wystygnięcia. Następnie kroję specjał na małe kawałki. Górę można przyozdobić czekoladą (ja postawiłam tym razem na ozdoby w stylu sześciolatka :) ). Smacznego :)