Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień Taty już w niedzielę, więc czas pomyśleć o słodkościach :) Wygrzebałam stary przepis z zeszytu Mamy, trochę ulepszeń i upiększeń i wafle są super :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Mleko, masło, cukier i cukier waniliowy wkładam do garnka i podgrzewam, aż cukier i masło całkowicie się rozpuszczą. Odstawiam na ok. 10 minut do przestygnięcia. Mleko w proszku i kakao mieszam i stopniowo dodaję do masy, cały czas mieszając. Na koniec wsypuję płatki migdałów i ponownie mieszam. Wafle przekładam ciepłą masą i dociążam deską.
Zostawiam do wystygnięcia. Następnie kroję specjał na małe kawałki. Górę można przyozdobić czekoladą (ja postawiłam tym razem na ozdoby w stylu sześciolatka :) ). Smacznego :)