Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień Taty już w niedzielę, więc czas pomyśleć o słodkościach :) Wygrzebałam stary przepis z zeszytu Mamy, trochę ulepszeń i upiększeń i wafle są super :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 299
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 299
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Mleko, masło, cukier i cukier waniliowy wkładam do garnka i podgrzewam, aż cukier i masło całkowicie się rozpuszczą. Odstawiam na ok. 10 minut do przestygnięcia. Mleko w proszku i kakao mieszam i stopniowo dodaję do masy, cały czas mieszając. Na koniec wsypuję płatki migdałów i ponownie mieszam. Wafle przekładam ciepłą masą i dociążam deską.
Zostawiam do wystygnięcia. Następnie kroję specjał na małe kawałki. Górę można przyozdobić czekoladą (ja postawiłam tym razem na ozdoby w stylu sześciolatka :) ). Smacznego :)