Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5782
Dodano: 14.06.2020
Odsłon: 693
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Blaszkę wykładamy herbatnikami / u mnie wyszło 5 szt x 4 szt/.
Do rondelka wkładamy masło, cukier i wlewamy mleko i zagotowujemy. Następnie powoli wsypujemy kaszkę i przesiane kakao i energicznie mieszamy by nie powstały grudki. Jeszcze chwilkę gotujemy by masa miała konsystencję gęstego budyniu.
Gotową masę przekładamy na herbatniki, wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy drugą warstwą ciastek lekko dociskając.
Polewa: masło przekładamy do rondelka i podgrzewamy je. Gdy się stopi dodajemy cukier puder i kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników. Jeśli polewa się zważy dodajemy mleko i ponownie energicznie mieszamy. Polewą dekorujemy wierzchnią warstwę herbatników.
Ciasto odstawiamy na godzinkę do schłodzenia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 23 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
WYglada bardzo apetycznie! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 18 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Pychoty:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 17 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię Stefankę!Pycha:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 15 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszne ciasto :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz