Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla makowa"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1363
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1363
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Z letniego mleka, drożdży, łyżki mąki i cukru przygotuj zaczyn, po czym połącz go z roztopioną margaryną oraz z żółtkami utartymi z resztą cukru. Wyrób ciasto na gładką masę. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Do maku dodaj cukier biały i waniliowy, roztopioną marga rynę, miód, bakalie oraz ubitą pianę z białka.
Ciasto rozwałkuj, posmaruj masą makową i zwiń w rulon.
Piecz makowiec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Gotowy polej lukrem.
90 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV