Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla makowa"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Z letniego mleka, drożdży, łyżki mąki i cukru przygotuj zaczyn, po czym połącz go z roztopioną margaryną oraz z żółtkami utartymi z resztą cukru. Wyrób ciasto na gładką masę. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Do maku dodaj cukier biały i waniliowy, roztopioną marga rynę, miód, bakalie oraz ubitą pianę z białka.
Ciasto rozwałkuj, posmaruj masą makową i zwiń w rulon.
Piecz makowiec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Gotowy polej lukrem.
90 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV