Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z migdałami i marcepanem"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Przesiej mąkę przez sito. Podgrzej mleko. Rozgnieć widelcem drożdże i zalej je ciepłym mlekiem. Wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj kilka łyżek mąki, wymieszaj, przykryj i zostaw w ciepłym miejscu na 15 minut.
Rozpuść masło i ostudź. Wymieszaj zaczyn drożdżowy z resztą mąki, masłem, cukrem pudrem, jednym jajkiem i solą. Zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw na 30 minut.
Na kremowe nadzienie wymieszaj mikserem masę marcepanową z drugim jajkiem i 1/2 szklanki drobnego cukru. Rozwałkuj ciasto do wymiarów 40 x 50 cm. Rozprowadź masę marcepanową i zroluj. Wierzch ponacinaj ukośnie. Ułóż struclę na półce piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Zostaw na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz struclę ok. 35 minut. Podpraż migdały. Podgrzej dżem i przetrzyj go przez sito. Wymieszaj z resztą drobnego cukru i 3 łyżkami wody. Wyłóż dżem na wierzch gorącej strucli. Posyp migdałami.Źródło: Olivia