Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z migdałami i marcepanem"
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1549
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18370
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 587
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1549
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18370
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 587
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1025
Składniki
Przesiej mąkę przez sito. Podgrzej mleko. Rozgnieć widelcem drożdże i zalej je ciepłym mlekiem. Wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj kilka łyżek mąki, wymieszaj, przykryj i zostaw w ciepłym miejscu na 15 minut.
Rozpuść masło i ostudź. Wymieszaj zaczyn drożdżowy z resztą mąki, masłem, cukrem pudrem, jednym jajkiem i solą. Zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw na 30 minut.
Na kremowe nadzienie wymieszaj mikserem masę marcepanową z drugim jajkiem i 1/2 szklanki drobnego cukru. Rozwałkuj ciasto do wymiarów 40 x 50 cm. Rozprowadź masę marcepanową i zroluj. Wierzch ponacinaj ukośnie. Ułóż struclę na półce piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Zostaw na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz struclę ok. 35 minut. Podpraż migdały. Podgrzej dżem i przetrzyj go przez sito. Wymieszaj z resztą drobnego cukru i 3 łyżkami wody. Wyłóż dżem na wierzch gorącej strucli. Posyp migdałami.Źródło: Olivia