Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel jabłkowy z sosem czekoladowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj je z ricottą, cukrem pudrem i imbirem.
Rozpuść masło i posmaruj nim rozmrożone płaty ciasta francuskiego. Podziel masę jabłkową na 6 porcji i ułóż na krótszych brzegach ciasta. Zawiń kolejno strudle. Posmaruj po wierzchu resztą masła, posyp migdałami. Wstaw do piekarnika, piecz 20 minut.
Wymieszaj i rozpuść na małym ogniu czekoladę, śmietanę, esencję i brązowy cukier. Gotuj 5 minut, aż powstanie gładki sos. Polej nim gorące strudle.
Dla 6 osób, czas 45 min, 4 zł porcja, 712 kcal.Źródło: Olivia