Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel orzechowo-jabłkowy z cynamonem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Wymieszaj mąkę, szczyptę soli, jajko, mleko i olej. Wyrób ciasto. Odstaw na 30 minut. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Podduś je z cukrem, dodaj orzechy, śmietanę, cynamon i rum.
Ciasto rozwałkuj na ścierce posypanej mąką. Rozciągnij je. Posmaruj je nadzieniem, zwiń ciasno w rulon, a końce zawiń pod spód. Wierzch posmaruj mlekiem i piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień