Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe niemieckie ciasto... Prosto z Bawarii za chwyci każdego
1.W misce wymieszać mąkę z solą, dodać letnią wodę i olej i zagnieść średnio twarde ciasto mikserem ręcznym lub robotem kuchennym. Wyrabiaj przez około 5 do 7 minut, aż ciasto na strudel jabłkowy będzie gładkie.
2.Uformuj strudel w kulkę, włóż do miski i posmaruj powierzchnię olejem, aby nie wyschła. Przykryj ciasto i odstaw na co najmniej pół godziny, im dłużej tym lepiej.
3.Gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie jabłkowe. W tym celu obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki .
4.Podziel ciasto na dwie części i każdą rowałkuj jak najcieniej podsypując mąka.
5.Tak rozwałkowane ciasto połóż na ręczniku kuchennym i posmaruj roztopionym ostudzonym masłem i posyp cukrem.
6.Na tak przygotowane ciasto wyłóż jabłka posyp rodzynkami i cynamonem.
7.Za pomocą ręcznika zwijaj ciasto z nadzieniem w rulon. Następnie posmaruj roztopionym masłem.
8.Rozgrzej piekarnik do 200st góra dół.
9.Dobrze na oliw blaszkę do zapiekania i ułóż na niej obydwa ciasta.
Piec 1.5 godz. Polewając co pół godziny gorącym mlekiem.
Można jeść na ciepło i na zimno z dodatkiem lodów..
Smacznego :)
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 43
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 68
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 98
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 43
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 68
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 98
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 83
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 87
Składniki
1.W misce wymieszać mąkę z solą, dodać letnią wodę i olej i zagnieść średnio twarde ciasto mikserem ręcznym lub robotem kuchennym. Wyrabiaj przez około 5 do 7 minut, aż ciasto na strudel jabłkowy będzie gładkie. 2.Uformuj strudel w kulkę, włóż do miski i posmaruj powierzchnię olejem, aby nie wyschła. Przykryj ciasto i odstaw na co najmniej pół godziny, im dłużej tym lepiej. 3.Gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie jabłkowe. W tym celu obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki . 4.Podziel ciasto na dwie części i każdą rowałkuj jak najcieniej podsypując mąka. 5.Tak rozwałkowane ciasto połóż na ręczniku kuchennym i posmaruj roztopionym ostudzonym masłem i posyp cukrem. 6.Na tak przygotowane ciasto wyłóż jabłka posyp rodzynkami i cynamonem. 7.Za pomocą ręcznika zwijaj ciasto z nadzieniem w rulon. Następnie posmaruj roztopionym masłem. 8.Rozgrzej piekarnik do 200st góra dół. 9.Dobrze na oliw blaszkę do zapiekania i ułóż na niej obydwa ciasta. Piec 1.5 godz. Polewając co pół godziny gorącym mlekiem.
Można jeść na ciepło i na zimno z dodatkiem lodów.. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z brzoskwiniami
Desery
Czekoladowe lody z pijaną śliwką
Desery
Ciasto beskidzkie
Desery
Ciasto z borówkami i kruszonką
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 87
Czekoladowe lody z pijaną śliwką
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 68