Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z waniliowym nadzieniem"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Składniki
Ciasto rozwiń, ułóż na papierze do pieczenia posypanym mąką i cienko rozwałkuj. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, cukier waniliowy i mąkę. Białka ubij, wymieszaj z twarogiem. Dodaj pokrojone owoce.
Nadzienie wyłóż na ciasto, zawiń je i zlep. Jajko roztrzep, posmaruj wierzch i piecz 30 minut w temperaturze 200°C. Podgrzej śmietanę z cukrem, żółtkami, mlekiem. Polej ciasto.
Czas: 1 godzina 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień