Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto, znane i popularne. Idealne do kawki lub herbatki.
Zagnieść ciasto z mąki, margaryny, masła, żółtek, cukru pudru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia. Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Ciasto włożyć do zamrażalki na godzinę.
Dużą blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, na dno ścieramy na tarce o grubych oczkach jedno ciasto białe, na to wykładamy dżem z czarnych porzeczek ( najlepszy jest taki robiony w domu bo jest gęsty). Na dżem ścieramy ciasto kakaowe. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pod koniec wsypujemy kisiel mieszamy i wykładamy na ciemne ciasto.
Na wierzch ścieramy drugie białe ciasto.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ponad godzinę u mnie 75 minut w 170 stopniach.
Po upieczeniu możemy polać polewą lub obsypać cukrem pudrem.
U mnie obyło się bez dodatkowych dekoracji i tak szybciutko znikało.
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8926
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 407
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 40
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8926
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 407
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 40
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, margaryny, masła, żółtek, cukru pudru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia. Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Ciasto włożyć do zamrażalki na godzinę. Dużą blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, na dno ścieramy na tarce o grubych oczkach jedno ciasto białe, na to wykładamy dżem z czarnych porzeczek ( najlepszy jest taki robiony w domu bo jest gęsty). Na dżem ścieramy ciasto kakaowe. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pod koniec wsypujemy kisiel mieszamy i wykładamy na ciemne ciasto. Na wierzch ścieramy drugie białe ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ponad godzinę u mnie 75 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu możemy polać polewą lub obsypać cukrem pudrem. U mnie obyło się bez dodatkowych dekoracji i tak szybciutko znikało.
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 154
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 207