Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta szarlotka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115856
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7889
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2980
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1404
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1248
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115856
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7889
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2980
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1404
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1248
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, sól i posiekane masło.
Całość wymieszać palcami do uzyskania kruszonki. Następnie dodać jabłka, cukier oraz jajka ubite z mlekiem.
Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej foremki i posypać górę ciasta cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.