Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta szarlotka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8322
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 468
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8322
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 468
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, sól i posiekane masło.
Całość wymieszać palcami do uzyskania kruszonki. Następnie dodać jabłka, cukier oraz jajka ubite z mlekiem.
Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej foremki i posypać górę ciasta cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.