Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet biszkoptowy na sposób galicyjski"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 151
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3772
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 151
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3772
Składniki
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Śliwki pokrój na połówki, wyjmij pestki. Owoce wymieszaj z cukrem i odrobiną cynamonu. Ułóż na spodzie formy.
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z cukrem pudrem. Pianę z białek ostrożnie połącz z masą żółtkowa. Dosyp mąkę. Wymieszaj.
Masę sufletową rozsmaruj na śliwkach. Posyp posypką orzechową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz ok. 25 minut. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj