Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet pomarańczowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4136
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1097
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4136
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1097
Składniki
Pomarańcze umyj, sparz wrzątkiem, odetnij 1/3 z każdego owocu, zetrzyj z niej skórkę. Wydrąż miąższ, usuń pestki, wyciśnij sok. Gotuj go kilkanaście minut na małym ogniu, by sok nieco wyparował.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z brązowym cukrem na puszystą masę, dodaj sok z owoców. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, wsyp cukier puder, zmiksuj, masą napełnij pomarańcze, piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C, wyjmij, posyp skórką.
Udekoruj kawałeczkami cynamonu. Posyp cynamonem w proszku. Podawaj bardzo gorące. Podobny deser możesz zrobić z grejpfrutów lub cytryn.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień