Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet poziomkowy"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Foremki do sufletów posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Jajka umyj, osusz. Żółtka oddziel od białek. Żółtka ucieraj drewnianą pałką. Stopniowo dodawaj cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj przesianą mąkę, całość ucieraj, aż dokładnie się połączą.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, ostudź. Dodawaj stopniowo do masy z żółtek i mąki. Miksuj, aż masa zgęstnieje. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy, wymieszaj delikatnie.
Na dnie foremek ułóż po łyżce umytych i osuszonych poziomek. Wlej masę na suflety. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz przez 15 minut w 200°C. Wyjmij, udekoruj owocami i listkami mięty. Podawaj na ciepło.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień