Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet poziomkowy"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3940
Składniki
Foremki do sufletów posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Jajka umyj, osusz. Żółtka oddziel od białek. Żółtka ucieraj drewnianą pałką. Stopniowo dodawaj cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj przesianą mąkę, całość ucieraj, aż dokładnie się połączą.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, ostudź. Dodawaj stopniowo do masy z żółtek i mąki. Miksuj, aż masa zgęstnieje. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do masy, wymieszaj delikatnie.
Na dnie foremek ułóż po łyżce umytych i osuszonych poziomek. Wlej masę na suflety. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz przez 15 minut w 200°C. Wyjmij, udekoruj owocami i listkami mięty. Podawaj na ciepło.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień