Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 548 Ocena: 7624
Dodano: 09.11.2018
Odsłon: 938
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
wykonanie ciasta;
Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem, miodem i miękkim masłem.
Mąkę przesiać z kakaem i sodą.
Do zmiksowanej masy jajecznej stopniowo i na przemian dolewać mleko i suche składniki, aż do wyczerpania składników.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z powstałą masą.
Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć śliwki i zalać ciastem.
Piec 50 do 60 minut w 160-150* lub do suchego patyczka
Wykonanie polewy;
Śmietankę podgrzać, wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie gęsty czekoladowy sos.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 09 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna ta Twoja choinka Gosiu:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 09 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Apetyczne ciacho :)0 Kto głosował? | Odpowiedz