Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto już pomyślec o świętach i w zwiazku z tym, przedstawiam pyszne ciasto, piernik ze sliwkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12735
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13933
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5807
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12735
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13933
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5807
Składniki
wykonanie ciasta; Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, miodem i miękkim masłem. Mąkę przesiać z kakaem i sodą. Do zmiksowanej masy jajecznej stopniowo i na przemian dolewać mleko i suche składniki, aż do wyczerpania składników. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z powstałą masą. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć śliwki i zalać ciastem. Piec 50 do 60 minut w 160-150* lub do suchego patyczka Wykonanie polewy; Śmietankę podgrzać, wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie gęsty czekoladowy sos. Smacznego.