Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na nadchodzące święta.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15076
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4816
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45193
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22708
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15076
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4816
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45193
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 698
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno i wymieszać z masą makową. Śmietanę zmiksować z mlekiem, jajkami i cukrami waniliowymi. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dwa płaty lasagne, polać delikatnie przygotowanym sosem, przykryć częścią masy makowej i czynność tą powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą musi być lasagne którą należy polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki, usunąć papier, ostudzić i podawać.