Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na nadchodzące święta.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1294
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1074
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1294
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1074
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno i wymieszać z masą makową. Śmietanę zmiksować z mlekiem, jajkami i cukrami waniliowymi. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dwa płaty lasagne, polać delikatnie przygotowanym sosem, przykryć częścią masy makowej i czynność tą powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą musi być lasagne którą należy polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki, usunąć papier, ostudzić i podawać.