Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak smakuje nie tylko w Święta Wielkanocne
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38951
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38951
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Składniki
Białka ubić, jak będą sztywne to po trochu dodawać cukier i wodę gazowaną. Później po jednym żółtku zmieszanym z proszkiem do pieczenia, potem wmieszać mąkę. Rozdzielić na 2 części - do jednej dodawać kakao do drugiej resztę mąki. W foremce wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą kłaść ciemne i jasne ciasto warstwami. Piec 45-50 minut w 180 stopniach. Sprawdzić patyczkiem czy będzie suchy,
LUKIER: do przesianego cukru pudru dodawać po łyżce wody lub soku cytrynowego aż lukier będzie zawiesisty i gęsty. Polać upieczone ciasto. SMACZNEGO