Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak smakuje nie tylko w Święta Wielkanocne
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4123
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4123
Składniki
Białka ubić, jak będą sztywne to po trochu dodawać cukier i wodę gazowaną. Później po jednym żółtku zmieszanym z proszkiem do pieczenia, potem wmieszać mąkę. Rozdzielić na 2 części - do jednej dodawać kakao do drugiej resztę mąki. W foremce wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą kłaść ciemne i jasne ciasto warstwami. Piec 45-50 minut w 180 stopniach. Sprawdzić patyczkiem czy będzie suchy,
LUKIER: do przesianego cukru pudru dodawać po łyżce wody lub soku cytrynowego aż lukier będzie zawiesisty i gęsty. Polać upieczone ciasto. SMACZNEGO