Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki w kształcie choinek są przybrane stabilnym, zielonym kremem i ozdobione bombkami z posypki. Prezenty się pod nimi nie zmieszczą, ale wprowadzą trochę świątecznej atmosfery!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Kakao przesiej przez sitko w celu pozbycia się grudek i dodaj do niego 4 łyżki wrzątku. Mieszaj do uzyskania gęstej masy.
Do dużej miski dodaj 175 g miękkiego masła i tyle samo białego, drobnego cukru. Składniki ucieraj ze sobą do uzyskania gładkiej, jasnej i puszystej masy, zbierając masło od czasu do czasu ze ścianek miski.
Do utartego masła dodaj masę kakaową i ponownie mieszamy wszystko za pomocą miksera do połączenia składników.
Dodaj pojedynczo jajka, miksując za każdym razem do całkowitego połączenia.
Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksuj na niskich obrotach do uzyskania gładkiego i puszystego ciasta.
Ciasto rozdziel równo do wyłożonej papilotkami blaszki do muffinek. Po rozdzieleniu ciasta wyrównaj wierzch każdej babeczki i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza, grzejącego w funkcji góra dół, na około 18 minut, do suchego patyczka.
Gotowe babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw w blaszce na około 15 minut. Następnie wyłóż je na kratkę i wystudź całkowicie.
Przygotuj krem do dekoracji. Do miski włóż masła w temperaturze pokojowej i ucieraj je mikserem do uzyskania puszystej i jasnej masy. Po osiągnięciu odpowiedniej konsystencji zacznij stopniowo dodawać cukier puder. Za każdym razem miksuj krem na niskich obrotach do całkowitego połączenia składników. Dodaj śmietanę kremówkę i dwie łyżeczki ekstraktu waniliowego. Wymieszaj wszystko mikserem na wolnych obrotach do połączenia składników i dodaj stopniowo barwnik spożywczy, do uzyskania pożądanego koloru.
Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i udekorujemy nim babeczki. Po przyozdobieniu babeczek kremem możesz je jeszcze posypać kolorową posypką, przypominającą bombki, i oprószyć je błyszczącym pyłem do dekoracji ciast, imitującym śnieg.
Smacznego!