Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę, cukier, margarynę, żółtka, chałwę i śmietanę zmiksować mikserem First Austria, następnie wyłożyć na posypany mąką blat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włóżyć na godzinę do lodówki. Kolejny etap to: ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać róznymi foremkami ciasteczka (jak na zdjęciu). Piec około 15-20 minut na delikatny kolor. Ostatnią czynnoscią jest udekorowanie kolorową polewą ciasteczek według uznania. Roztopic czekoladę i zrobić łyżeczką ciemne oczka. Ciasteczka są pracochłonne maluszkom wyśmienicie smakują.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

aga94 19 października 2016Zgłoś do usunięcia
w jakiej temperaturze trzeba piec buziaczki :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 18 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
PACMAN! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz