Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , kruche i pachnące . Idealne do pieczenia z dziećmi.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 95
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 136
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 92
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 106
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 95
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 136
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 92
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę , masło , jajka , proszek do pieczenia i cukier zagniatam . Masło i jajka powinny być zimne z lodówki.
Zagniecione ciasto dzielę na dwie części . Do jednej dodaję skórkę z cytryny i szybko zagniatam. Ciasta wkładam do woreczków foliowych i umieszczam w lodówce na min. 30 minut.
Wyciągam ciasta, ,każde osobno wałkuję na grubość ok 7 mm. Wycinam foremkami ciastka i piekę ok.10 min. w tem. 180 stopni. Piekarnik góra dół.
Kiedy ciastka nie są już gorące mieszam lukier. Cukier puder wsypuję do miseczki i powoli dodaję sok z cytryny uważając aby lukier nie zrobił się zbyt płynny.
Smaruję ciastka lukrem i dekoruję według uznania.Można też nie lukrować. Jedne ciasteczka mamy o smaku maślanym , a drugie z nutką cytrynową.