Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne , proste w przygotowaniu i szybkie ciasteczka. Polecam na świąteczny stół i nie tylko, a na jednym ciasteczku się nie skończy. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, foremki do wycinania ciasteczek, miska, szklanka, widelec,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 367
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 159
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17150
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 367
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 159
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17150
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, jajko oraz pokrojone na mniejsze kawałki zimne schłodzone masło. Wymieszać i zagnieść rękoma gładką, jednolitą masę. Podzielić na części, każdą część rozwałkować na grubość około 3 mm. i foremkami wycinać ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym żółtkiem i opcjonalnie posypać grubym cukrem. Piec 15 minut Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 10 - 15 minut. Smacznego.
Ciasteczka gotowe do podania.