Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasują idealnie Zapraszam na przepis.
Miska,szklanka, stolnica,blaszka do pieczenia, wałek.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17413
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17413
Składniki
Zaczynam od przygotowania galaretki. Galaretkę mieszam z 200 ml wrzątku i odstawiam aż przestygnie i zacznie tężec.
Do miski wkładamy miękkie masło i dodaje cukier.Calosc miksuję na puszystą masę. Następnie dodaje po jednym jajku za każdym razem miksując. Następnie sok z pomarańczy i na sam koniec przesianą mąkę z proszkiem. Wyrabiam ciasto . Gotowe ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na ok godziny.
Po godzinie ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić kształty. Typu serduszko czy gwiazdką. Wykroić komplet czuli jedno polne ciastko a drugie z otworkiem by można było wlać galaretkę.
Ciastka przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni ok 12 a 15 minut.
Ciastka odstawić aż przestygną. Następnie za pomocą lukru lub czekolady sklejamy ciasteczka i w miejsce zalewamy już tężejącą galaretą Ciasteczka są przepyszne Gorąco polecam