Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasują idealnie Zapraszam na przepis.
Miska,szklanka, stolnica,blaszka do pieczenia, wałek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 913
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 913
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14619
Składniki
Zaczynam od przygotowania galaretki. Galaretkę mieszam z 200 ml wrzątku i odstawiam aż przestygnie i zacznie tężec.
Do miski wkładamy miękkie masło i dodaje cukier.Calosc miksuję na puszystą masę. Następnie dodaje po jednym jajku za każdym razem miksując. Następnie sok z pomarańczy i na sam koniec przesianą mąkę z proszkiem. Wyrabiam ciasto . Gotowe ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na ok godziny.
Po godzinie ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić kształty. Typu serduszko czy gwiazdką. Wykroić komplet czuli jedno polne ciastko a drugie z otworkiem by można było wlać galaretkę.
Ciastka przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni ok 12 a 15 minut.
Ciastka odstawić aż przestygną. Następnie za pomocą lukru lub czekolady sklejamy ciasteczka i w miejsce zalewamy już tężejącą galaretą Ciasteczka są przepyszne Gorąco polecam