Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciastka z dodatkiem dżemu morelowego. Przyozdobione świątecznie czekoladą. Polecam na święta i nie tylko :)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44433
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 183
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44433
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 183
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 153
Składniki
Wszystkie składniki umieszczam w misce. Zagniatam ciasto. Następnie rozwałkowuję ciasto na grubość około 5-6 mm i wykrawam dowolne kształty (u mnie jajeczka, bo Wielkanoc niedaleko). Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temperaturze 180 stopni przez 15-17 minut, aż zrobią się rumiane. Upieczone ciastka pozostawiam do wystygnięcia. Czekoladę mleczną rozpuszczam w kąpieli wodnej, lekko studzę i robię dowolne wzory na ciastkach. Zostawiam do zastygnięcia. To samo robię z białą czekoladą. Kiedy czekolady zastygną ciastka są gotowe. Smacznego :)