Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku będą na moim świątecznym stole. Proste i smaczne danie.
Delikatne kluski śląskie to doskonała alternatywa dla kopytek. Podane z mięsn...
Odsłon: 11256
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 812
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 353
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 975
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 812
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 353
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 975
Składniki
Mak sparzyć osączyć, lekko podgotować, zmielić w maszynce. zalać wrzącym mlekiem i dodać masło, posiekane bakalie ( zostawiając kilka do dekoracji), zagotować. Zdjąć o ognia, dodać miodu, wymieszać. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Czerstwą chałkę pokroić w plastry. Tradycyjnie kroi się w cieniutkie kromki, ale do tej w kwadratowej formie kroiłam na grubość 1 cm. Masę i bułkę układamy warstwami w salaterce ( lub w foremce). Pierwsza warstwa to pokrojona bułka, ostatnia wierzchnia to mak. Potrawa powinna stać kilka godzin w chłodnym miejscu. Wierzch dekorujemy orzechami i obranymi migdałami.
Przepisy Desery
Desery
Sernik papieski
Desery
Smaczny orzechowiec z kawą
Desery
Ciasto trzy bit
Desery
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Sernik papieski
Serniczek marzenie!!! Rozpływa się w ustach tak miękki i puszysty w smaku jes...
Odsłon: 4
Smaczny orzechowiec z kawą
Smaczny orzechowiec z kawą- wyśmienite, pracochłonne ciasto z dobrą masą kawo...
Odsłon: 8