Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy do zrobienia deser z kaszy jaglanej, płatków mogdałowych i malin.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 870
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2887
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 870
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2887
Składniki
Kaszę i płatki podprażyć na suchej patelni (2–3 min). Zmiksować kaszę wraz z migdałami. Mleko zagotować, dodaj zmiksowaną mąkę, 2 miodu oraz sól. Gotować 10–12 min, bardzo często mieszając, aż uzyskamy bardzo gęstą konsystencję budyniu. Foremki posmarować olejem i wyłożyć masę. Deser jest gotowy po ok. 15–20 min na ciepło lub po schłodzeniu. W międzyczasie ugnieć widelcem maliny i przełożyć je wraz z 2 miodu do rondelka. Gotować przez ok. 10 minut do zagęszczenia. Jeżeli przeszkadzają pestki w musie, przetrzeć dodatkowo maliny przez sitko. Deser wyłóż na talerzyk i polać musem. Możesz go ozdobić kilkoma malinami, migdałami i miętą .