Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj obiecany przepis na ciasto wigilijno – świąteczne. Piernik jest wegański, bezglutenowy, bez cukru, z dodatkiem przecieru pomidorowego (!). Ciasto jest pyszne, długo zachowuje świeżość, pachnie przyprawami korzennymi i na pewno jest dużo bardziej zdrowe niż tradycyjny odpowiednik. Zapewniam, że jest wystarczająco słodki (za sprawą bananów i ksylitolu) oraz że pomidory nie są w cieście wyczuwalne. Zachęcam do upieczenia go na nadchodzące Święta
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22356
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13996
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4360
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43345
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 473
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22356
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13996
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4360
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43345
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 473
Składniki
Passatę blendujemy z bananami, olejem i ksylitolem. W misce umieszczamy mąki, proszek, sodę, kakao i przyprawę do piernika, mieszamy. Dodajemy zblendowaną masę, mieszamy, nie za długo. Foremkę keksową wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy ok. 40-50 minut w 180 stopniach. Studzimy. U mnie dekoracja z gorzkiej czekolady, wiórków kokosowych i jagód goi. Dodatkowo przełożyłam powidłami śliwkowymi. Smacznego