Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zarania dziejów na polskim stole świątecznym musi być dużo, dużo słodyczy. Polecam ten placek, smakuje wybornie.
Wykonanie:
Masło rozpuścić w mleku, dodać połamaną czekoladę, gdy czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Następnie miksować i dodawać po jednym jajku. Do gładkiej masy dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do torownicy wysmarowanej tłuszczem. Wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu ciasto dobrze ostudzić. Po ostudzeniu ściąć górną warstwę placka a resztę przekroić na dwa jednakowe blaty.
Wykonanie kremu.
Śmietankę kremówkę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i rozpuścić, Gdy czekolada się rozpuści, ostudzić i zmiksować na gładką masę. Gotowy krem ostudzić, a gdy zacznie tężeć przekładamy nasączone wodą z rumem blaty. Górną część placka pokruszyć i posypać wierzch placka, po czym polać kremem i posypać dowolną posypką. Gotowy placek wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.
Boże Narodzenie bez piernika, makowca? Jakoś dziwnie to brzmi. Fakt, że istot...
Odsłon: 6236
Bigos świąteczny ugotowany ze świeżej i kiszonej kapusty z golonką, pieczarka...
Odsłon: 2123
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3362
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 111
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3611
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3362
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 111
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3611
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić w mleku, dodać połamaną czekoladę, gdy czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Następnie miksować i dodawać po jednym jajku. Do gładkiej masy dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do torownicy wysmarowanej tłuszczem. Wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu ciasto dobrze ostudzić. Po ostudzeniu ściąć górną warstwę placka a resztę przekroić na dwa jednakowe blaty. Wykonanie kremu. Śmietankę kremówkę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i rozpuścić, Gdy czekolada się rozpuści, ostudzić i zmiksować na gładką masę. Gotowy krem ostudzić, a gdy zacznie tężeć przekładamy nasączone wodą z rumem blaty. Górną część placka pokruszyć i posypać wierzch placka, po czym polać kremem i posypać dowolną posypką. Gotowy placek wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z serem truskawkami i kruszonką
Desery
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Ekspresowe ciasto z rabarbarem
Desery
Placek z bananami
Ciasto drożdżowe z serem truskawkami i kruszonką
Na niedzielę postanowiłam przyrządzić ciasto z truskawkami i padło na drożdżó...
Odsłon: 12
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Sezon truskawkowy powoli przekracza progi naszych kuchni. Dlatego zaraz po sk...
Odsłon: 61