Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zarania dziejów na polskim stole świątecznym musi być dużo, dużo słodyczy. Polecam ten placek, smakuje wybornie.
Smaczny i szybki w przygotowaniu keks idealny na wigilię, święta czy inne o...
Odsłon: 1765
Smaczny sernik świąteczny z rodzynkami i polewą czekoladową. Idealny na świąt...
Odsłon: 1210
Pyszny sernik na ciemnym tartym cieście idealny na każdą okazje i święta .Nie...
Odsłon: 80095
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 413
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 378
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 683
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3931
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 413
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 378
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 683
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3931
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić w mleku, dodać połamaną czekoladę, gdy czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Następnie miksować i dodawać po jednym jajku. Do gładkiej masy dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do torownicy wysmarowanej tłuszczem. Wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu ciasto dobrze ostudzić. Po ostudzeniu ściąć górną warstwę placka a resztę przekroić na dwa jednakowe blaty. Wykonanie kremu. Śmietankę kremówkę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i rozpuścić, Gdy czekolada się rozpuści, ostudzić i zmiksować na gładką masę. Gotowy krem ostudzić, a gdy zacznie tężeć przekładamy nasączone wodą z rumem blaty. Górną część placka pokruszyć i posypać wierzch placka, po czym polać kremem i posypać dowolną posypką. Gotowy placek wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 985
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2825