Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na świąteczny sernik i zarazem najlepszy sernik jaki jadłam! :) Dzięki temu sernikowi wiem już, że przepieczony sernik to nic dobrego. Ten przed wyłączeniem piekarnika jest blady i trochę płynny w środku - zostawiamy go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami i wtedy się dopieka.
Herbatniki kruszymy blenderem. Masło roztapiamy, studzimy. Połowę wlewamy do pokruszonych herbatników (resztę zostawiamy do masy serowej), mieszamy, wykładamy na tortownicę (u mnie 21 cm), dociskamy.
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód.
Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku z odrobiną mleka. Smarujemy wierzch sernika. Dowolnie dekorujemy.
Bigos świąteczny ugotowany ze świeżej i kiszonej kapusty z golonką, pieczarka...
Odsłon: 2145
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 40
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 2167
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1840
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 40
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 2167
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1840
Składniki
Herbatniki kruszymy blenderem. Masło roztapiamy, studzimy. Połowę wlewamy do pokruszonych herbatników (resztę zostawiamy do masy serowej), mieszamy, wykładamy na tortownicę (u mnie 21 cm), dociskamy.
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód.
Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku z odrobiną mleka. Smarujemy wierzch sernika. Dowolnie dekorujemy.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na zimno z mascarpone i bananami
Desery
Tarta cytrynowa z mascarpone
Desery
Sernik na zimno z owocami. Idealne ciasto na upały
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Ciasto na zimno z mascarpone i bananami
Szybka propozycja na słodki deser bez pieczenia. Wyśmienite ciasto na kruchym...
Odsłon: 5
Tarta cytrynowa z mascarpone
Podczas letnich upałów świetnie sprawdzą się kwaskowate desery. Wypróbuj prze...
Odsłon: 9