Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony sernik mojej rodziny nie tylko na święta,
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Składniki
Ciasto Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Żółtka i całe jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, olej, ser, budynie, cukry waniliowe, na koniec wlej małymi porcjami mleko, wymieszaj. Ser wylej na ciasto i piec około 45 minut.
Białka ubij z cukrem, wyjmij sernik po 45 minutach i wyłóż na niego ubitą pianę i posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw jeszcze sernik na około 15 minut. Wystudź przy uchylonych drzwiczkach.