Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony sernik mojej rodziny nie tylko na święta,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Ciasto Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Żółtka i całe jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, olej, ser, budynie, cukry waniliowe, na koniec wlej małymi porcjami mleko, wymieszaj. Ser wylej na ciasto i piec około 45 minut.
Białka ubij z cukrem, wyjmij sernik po 45 minutach i wyłóż na niego ubitą pianę i posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw jeszcze sernik na około 15 minut. Wystudź przy uchylonych drzwiczkach.