Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony sernik mojej rodziny nie tylko na święta,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Żółtka i całe jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, olej, ser, budynie, cukry waniliowe, na koniec wlej małymi porcjami mleko, wymieszaj. Ser wylej na ciasto i piec około 45 minut.
Białka ubij z cukrem, wyjmij sernik po 45 minutach i wyłóż na niego ubitą pianę i posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw jeszcze sernik na około 15 minut. Wystudź przy uchylonych drzwiczkach.