Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony sernik mojej rodziny nie tylko na święta,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12044
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12044
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Ciasto Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Żółtka i całe jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, olej, ser, budynie, cukry waniliowe, na koniec wlej małymi porcjami mleko, wymieszaj. Ser wylej na ciasto i piec około 45 minut.
Białka ubij z cukrem, wyjmij sernik po 45 minutach i wyłóż na niego ubitą pianę i posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw jeszcze sernik na około 15 minut. Wystudź przy uchylonych drzwiczkach.