Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W święta nie może zabraknąć sernika. Delikatny, cytrynowy z kruszonką. Idealnie płaski, wilgotny i nie opada
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30012
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2240
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30012
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2240
Składniki
Ciasto posiekać nożem do uzyskania kruszonki. Schłodzić przez 1 godz. Twaróg, jogurty, śmietankę i cukier umieścić w misie i dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę. Dodać startą skórkę z 1 cytryny oraz wyciśnięty sok. Cały czas miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. Gdy wszystkie składniki będą wymieszane dodajemy po 1 jaju. Dno blaszki (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować 2/3 kruszonki. Zapiec w 180oC na złoty kolor. Na to wyłożyć masę serową i zetrzeć pozostałą część ciasta.Piec ok. 60 min w 160oC. Studzić w uchylonym piekarniku.