Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny sernik gotowany
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17793
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17793
Składniki
Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciastka. Wykładamy część gorącej masę serową, warstwę ciastek, masę serową i całość przykrywamy ciastkami.
Na wierzch wykładamy cienką warstwę masy serowej (ok. 3 łyżki) i posypać orzeszkami, kolorowymi posypkami. Można również całą masę włożyć do środka a na wierzch przygotować polewę czekoladową. Schłodzić w lodówce. Smacznego!