Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki - ukraińskie placki z twarogu
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85308
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2600
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4109
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7160
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85308
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2600
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4109
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7160
Składniki
W misie umieszczamy twaróg, jajka, cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę i mieszamy za pomocą łyżki do połączenia się składników.
Formujemy kulki. Każdą kulkę spłaszczamy, aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Placuszki obtaczamy w mące. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez ok. 2-3 min z każdej strony, aż mocno się zbrązowieją.
Posypujemy cukrem pudrem.