Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom,ciasto proste w wykonaniu...
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5278
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5278
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Ciasto kakaowe: 3 jajka i 3 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę,kakao i pianę ubitą z 3 białek oraz łyżeczkę octu. Ciasto jasne: 3 jajka i 3 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę i pianę ubitą z 3 białek oraz łyżeczkę octu. Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobioną w 0,5 szklanki mleka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć i dodawać ostudzony budyń i dalej ucierać.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu(lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę.Roztrzepać. Pieczemy w tortownicy placki. Po upieczeniu przekrawamy na pół (czyli będą 4 części) i z każdej części należy wykroić okręgi(2).Wymieniamy kolorami czyli kółko kakaowe,kółko jasne.Smarujemy przygotowanym kremem i przykrywamy polewą czekoladową.