Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom,ciasto proste w wykonaniu...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5333
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12935
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5333
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12935
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4679
Składniki
Ciasto kakaowe: 3 jajka i 3 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę,kakao i pianę ubitą z 3 białek oraz łyżeczkę octu. Ciasto jasne: 3 jajka i 3 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę i pianę ubitą z 3 białek oraz łyżeczkę octu. Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobioną w 0,5 szklanki mleka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć i dodawać ostudzony budyń i dalej ucierać.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu(lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę.Roztrzepać. Pieczemy w tortownicy placki. Po upieczeniu przekrawamy na pół (czyli będą 4 części) i z każdej części należy wykroić okręgi(2).Wymieniamy kolorami czyli kółko kakaowe,kółko jasne.Smarujemy przygotowanym kremem i przykrywamy polewą czekoladową.