Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z naszych ulubionych jesiennych ciast. Tym razem z jablkami Jonagold
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1979
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1979
Składniki
Jablka obieramy i kroimy w kostke. Wkladamy do garnka i podlewamy ok 1,5 szkl wody. Przykrywamy i dusimy az jablka sie rozpadna. Dodajemy Cukier i mieszamy az woda odparuje. Dodajemy kasze manne i cynamon. Calosc mieszamy i odstawiamy z ognia.
Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta wkladamy do lodowki. Pozostalym ciastem wylepiamy tortownice, wstawiamy Do nagrzanego Do 180 stopni pieca i podpiekamy ok 15 min. Na podpieczony spod wykladamy mase jablkowa i scieramy na tarce lub rozkladamy pozostala czesc ciasta. Wkladamy ponownie Do pieca na ok 40 min. Ciasto gotowe. Smacznego:) Przepraszam za brak polskich znakow.