Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna szarlotka ,wspaniała w smaku, rozpływa się w ustach,kruche ciasto,jabłka , cynamon ,białka z budyniem śmietankowym , Prosta i szybka do wykonania
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Wykonanie : Jabłka pokroić w drobną kostkę,skropić sokiem , z cytryny ,posypać cynamonem i dobrze wymieszać. Białka ubić z 1 szklanką cukru pudru,następnie wsypać budyń i delikatnie wymieszać. Masło posiekać ,z cukrem pudrem z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dodać żółtka ,dwie łyżki kwaśnej śmietany, i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie ,równe części , i odłożyć na pół godziny do lodówki . Jedną częścią,ciasta wylepić spód blachy , wyłożyć na ciasto jabłka pokrojone w drobną kostkę,skropione sokiem i posypane cynamonem , jabłka równomiernie rozprowadzić po cieście , Na jabłka wyłożyć ,uprzednio ubite białka z cukrem pudrem i wymieszane z 1 budyniem śmietankowym ,równo rozprowadzić po całości . Na białka ,zetrzeć na tartce na grubych oczkach, drugą część ciasta, (dobrze schłodzonego). Piec około 1 godziny w temperaturze , 180 stopni . Posypać cukrem pudrem .
Smacznego !!!