Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna szarlotka ,wspaniała w smaku, rozpływa się w ustach,kruche ciasto,jabłka , cynamon ,białka z budyniem śmietankowym , Prosta i szybka do wykonania
Wykonanie :
Jabłka pokroić w drobną kostkę,skropić sokiem ,
z cytryny ,posypać cynamonem i dobrze wymieszać.
Białka ubić z 1 szklanką cukru pudru,następnie wsypać budyń i delikatnie wymieszać.
Masło posiekać ,z cukrem pudrem
z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,
dodać żółtka ,dwie łyżki kwaśnej śmietany,
i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie ,równe części ,
i odłożyć na pół godziny do lodówki .
Jedną częścią,ciasta wylepić spód blachy ,
wyłożyć na ciasto jabłka pokrojone w drobną kostkę,skropione sokiem i posypane cynamonem ,
jabłka równomiernie rozprowadzić po cieście ,
Na jabłka wyłożyć ,uprzednio ubite białka
z cukrem pudrem i wymieszane z 1 budyniem śmietankowym ,równo rozprowadzić po całości .
Na białka ,zetrzeć na tartce na grubych oczkach,
drugą część ciasta,
(dobrze schłodzonego).
Piec około 1 godziny w temperaturze ,
180 stopni .
Posypać cukrem pudrem .
Smacznego !!!
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 14
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 17
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10244
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 223
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 14
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 17
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10244
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 223
Składniki
Wykonanie : Jabłka pokroić w drobną kostkę,skropić sokiem , z cytryny ,posypać cynamonem i dobrze wymieszać. Białka ubić z 1 szklanką cukru pudru,następnie wsypać budyń i delikatnie wymieszać. Masło posiekać ,z cukrem pudrem z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dodać żółtka ,dwie łyżki kwaśnej śmietany, i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie ,równe części , i odłożyć na pół godziny do lodówki . Jedną częścią,ciasta wylepić spód blachy , wyłożyć na ciasto jabłka pokrojone w drobną kostkę,skropione sokiem i posypane cynamonem , jabłka równomiernie rozprowadzić po cieście , Na jabłka wyłożyć ,uprzednio ubite białka z cukrem pudrem i wymieszane z 1 budyniem śmietankowym ,równo rozprowadzić po całości . Na białka ,zetrzeć na tartce na grubych oczkach, drugą część ciasta, (dobrze schłodzonego). Piec około 1 godziny w temperaturze , 180 stopni . Posypać cukrem pudrem .
Smacznego !!!
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 18
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 223