Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja alternatywa dla tradycyjnej szarlotki, czyli ciasto z jabłkami na zimno ;)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2966
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 60
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2966
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 60
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem wody i cukru. Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami. Mogą być 2-3 warstwy. Jabłka ściągnąć z ognia, zmiksować i do gorących wsypać agrestową galaretkę i żelatynę. Szybko wymieszać. Warstwę jabłkową przelać na biszkopty i schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ostudzoną galaretkę przelać do ubitej śmietany i zmiksować. Gotową warstwę śmietanową przelać na stężoną warstwę owocową. Schować do lodówki na całą noc.
Jabłka umyć, pokroić w cienkie plastry i usmażyć na maśle, ostudzić. Ostudzonymi plasterkami jabłek i świeżą mięta udekorować ciasto. Smacznego!