Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka budyniowa

Szarlotka budyniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1311

Dodano:

Odsłon: 27885

łatwa do zrobienia, rozpływa się w ustach

Składniki

  • mąka, 60 dag
  • margaryna, 30 dag
  • cukier, 15 dag+2 łyżki do budyniu
  • żółtka, 3 szt
  • śmietana, 2 łyżki
  • budyń waniliowy, 2 szt
  • mleko, 900 ml
  • jabłka, 4 duże
  • cynamon
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka budyniowa

Przygotowanie

  1. Margarynę posiekać z mąką, dodać resztę składników ciasta i połączyć mikserem, jak zacznie się łączyć podzielić ciasto na 3 części. Jedną część włożyć do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wyłożyć dno i boki formy.

  2. Ugotować budyń, jabłka obrać, pokroić w plastry i ułożyć na ciasto, posypać cynamonem, zalać budyniem. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce i rozłożyć na budyniu. Piec ok 1 godz w 180" Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maaartinka 18 listopada 2011 Zapomniałam dodać proszku do pieczenia.. A ciasto już w piekarniku.. Tak już jest jak człowiek się za bardzo stara.. Ciekawe co mi z tego wyjdzie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maaartinka 18 listopada 2011 Zapomniałam dodać proszku do pieczenia.. A ciasto już w piekarniku.. Tak już jest jak człowiek się za bardzo stara.. Ciekawe co mi z tego wyjdzie..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 października 2011 smakowicie wygląda :) a ostatnio chodzi za mną to ciasto:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń