Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa do zrobienia, rozpływa się w ustach
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1566
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3017
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1106
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1877
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1566
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3017
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1106
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1877
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, dodać resztę składników ciasta i połączyć mikserem, jak zacznie się łączyć podzielić ciasto na 3 części. Jedną część włożyć do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wyłożyć dno i boki formy.
Ugotować budyń, jabłka obrać, pokroić w plastry i ułożyć na ciasto, posypać cynamonem, zalać budyniem. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce i rozłożyć na budyniu. Piec ok 1 godz w 180" Smacznego!