Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak, łatwe w przygotowaniu
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 403
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 145
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2610
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 403
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 145
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2610
Składniki
Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, margaryny, śmietany i żółtek wyrobić ciasto - jak jest za suche można dodać trochę więcej śmietany.
Gotowe ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wylepić spód natłuszczonej blaszki (ja zawsze tłuszcz na blaszce posypuję jeszcze bułką tartą, żeby potem ciasto się nie przyklejało).
Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do jabłek dodać gotowy budyń i dobrze razem wymieszać. Gotowe jabłka z budyniem rozsmarować na cieście.
Drugą połowę ciasta zetrzeć na masę jabłkową na tarce na dużych oczkach. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka bananowo-owsiane ze słonecznikiem bez jajek i cukru
Desery
Tradycyjne kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Ciasteczka bananowo-owsiane ze słonecznikiem bez jajek i cukru
Proponuję dziś przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka, bez jajek i cukru, bana...
Odsłon: 7
Tradycyjne kruche ciasto z truskawkami i kruszonką
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 17