Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2016
pyszna wersja tradycyjnej szarlotki, na prawdę polecam dodatek brzoskwiń
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 75
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 175
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 957
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5409
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 75
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 175
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 957
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5409
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier, dodajemy masło, żółtka i całość zagniatamy, jeśli ciasto jest za suche dodajemy wodę. Ciasto ma ładnie się zlepić i nie kleić się do rąk.
Dzielimy na dwie części; mniejszą i większą. Blaszkę (25x25cm) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowaną większą część ciasta (ja nie wałkowałam tylko wylepiłam) Następnie należy zetrzeć na tarce obrane ze skórki jabłka, a potem brzoskwinie. Wierzch posypać ciastem (startym na tarce lub odrywać kawałeczki).
Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem