Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2016
pyszna wersja tradycyjnej szarlotki, na prawdę polecam dodatek brzoskwiń
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 872
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 872
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier, dodajemy masło, żółtka i całość zagniatamy, jeśli ciasto jest za suche dodajemy wodę. Ciasto ma ładnie się zlepić i nie kleić się do rąk.
Dzielimy na dwie części; mniejszą i większą. Blaszkę (25x25cm) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowaną większą część ciasta (ja nie wałkowałam tylko wylepiłam) Następnie należy zetrzeć na tarce obrane ze skórki jabłka, a potem brzoskwinie. Wierzch posypać ciastem (startym na tarce lub odrywać kawałeczki).
Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem