Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana szarlotka japońska w kakaowej polewie z jabłkowymi dekoracjami. Pasuje na świąteczny stół.
Tortownica 20 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tarą.
Jabłka wraz ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku oraz po łyżce zmielonego maku.
Następnie wkładamy jabłka, mieszamy.
Na koniec dodajemy dobrze ubitą pianę z białek, semolinę, bakalie i lekko mieszamy.
Ciasto przekładamy do tortownicy, pieczemy w 180 C około 55 minut.Studzimy.
Polewa.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody.
Margarynę z cukrem rozpuścić i lekko zagotować.
Zmniejszyć płomień dodać kakao, mieszać do połączenia się składników.
Polewę zdjąć z ognia dodać rozpuszczoną żelatynę i intensywnie mieszać.
Od razu polewać ciasto.
Po chwili można przybrać kolorowymi jabłkami.
Link do przepisu na suszone jabłka.
https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-kolorowe-suszone-jablka-do-dekoracji,177180,koral.html
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 28
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1677
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1503
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1535
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 28
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1677
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1503
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1535
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tarą. Jabłka wraz ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku oraz po łyżce zmielonego maku. Następnie wkładamy jabłka, mieszamy.
Na koniec dodajemy dobrze ubitą pianę z białek, semolinę, bakalie i lekko mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy, pieczemy w 180 C około 55 minut.Studzimy.
Polewa. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody. Margarynę z cukrem rozpuścić i lekko zagotować. Zmniejszyć płomień dodać kakao, mieszać do połączenia się składników. Polewę zdjąć z ognia dodać rozpuszczoną żelatynę i intensywnie mieszać. Od razu polewać ciasto. Po chwili można przybrać kolorowymi jabłkami.
Link do przepisu na suszone jabłka. https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-kolorowe-suszone-jablka-do-dekoracji,177180,koral.html
Przepisy Desery
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Desery
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Desery
Jogurtowy obłoczek
Desery
Chatka Baby Jagi
Tarta z wiśniami i bezą
Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi wiśniami i słodką bezą to cudowne poł...
Odsłon: 67
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno sch...
Odsłon: 93