Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w nieco innym wydaniu
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° pieczemy ok 35 minut. Studzimy.
Jabłka podgrzewamy i wsypujemy obie galaretki. Mieszamy do momentu aż galaretki się rozpuszczą (uwaga aby jabłka nie zagotowały się). Lekko studzimy i wykładamy na biszkopt. Pozostawiamy do stężenia.
Przygotowujemy budyń wg przepisu podanego na opakowaniu, używając jedynie większej porcji cukru (1/3 szklanki). Gotowy budyń przykrywamy folią spożywczą (tak aby dotykała powierzchni budyniu, w ten sposób unikniemy powstaniu kożucha). Studzimy.
Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kiedy masa jest już gładka wykładamy na wierzch jabłek.
Całość posypujemy obficie startą czekoladą.
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1630
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 47
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 170
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 28
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1630
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 47
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 170
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 28
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° pieczemy ok 35 minut. Studzimy.
Jabłka podgrzewamy i wsypujemy obie galaretki. Mieszamy do momentu aż galaretki się rozpuszczą (uwaga aby jabłka nie zagotowały się). Lekko studzimy i wykładamy na biszkopt. Pozostawiamy do stężenia.
Przygotowujemy budyń wg przepisu podanego na opakowaniu, używając jedynie większej porcji cukru (1/3 szklanki). Gotowy budyń przykrywamy folią spożywczą (tak aby dotykała powierzchni budyniu, w ten sposób unikniemy powstaniu kożucha). Studzimy. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kiedy masa jest już gładka wykładamy na wierzch jabłek. Całość posypujemy obficie startą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Ciasto z masłem orzechowym
Ciasto, które sprawdza się w każdej sytuacji. Połączenie kruchego spodu z del...
Odsłon: 40
Ciasto Mleczna Kanapka
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 170