Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w nieco innym wydaniu
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 286
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 103
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3086
Bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Doskonały dodatek do mięs, ryb, ale ró...
Odsłon: 69
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 286
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 103
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3086
Bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Doskonały dodatek do mięs, ryb, ale ró...
Odsłon: 69
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° pieczemy ok 35 minut. Studzimy.
Jabłka podgrzewamy i wsypujemy obie galaretki. Mieszamy do momentu aż galaretki się rozpuszczą (uwaga aby jabłka nie zagotowały się). Lekko studzimy i wykładamy na biszkopt. Pozostawiamy do stężenia.
Przygotowujemy budyń wg przepisu podanego na opakowaniu, używając jedynie większej porcji cukru (1/3 szklanki). Gotowy budyń przykrywamy folią spożywczą (tak aby dotykała powierzchni budyniu, w ten sposób unikniemy powstaniu kożucha). Studzimy. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kiedy masa jest już gładka wykładamy na wierzch jabłek. Całość posypujemy obficie startą czekoladą.