Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dumałam, dumałam i w końcu wydumałam:). Ciacho bez mąki, bez cukru i bez tłuszczu, a nadal smakuje jak szarlotka:)
Składniki na spodnie ciasto wymieszałam i odstawiłam. Jabłka pokroiłam w małe kawałeczki, wymieszałam z miodem i cynamonem (ilości wg uznania).
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Okrągłą formę do zapiekania o średnicy 20 cm wyłożyłam na spodzie papierem do pieczenia (odrysowałam i wycięłam okrąg), a boki wysmarowałam odrobiną masła. Rozsmarowałam na papierze ciasto, a na nim ułożyłam wcześniej przygotowane jabłka (by osiągnąć kremową konsystencję jabłek polecam wcześniej zetrzeć je na tarce lub przesmażyć do miękkości). Zapiekałam przez 15 minut.
Składniki na wierzch ciasta dokładnie wymieszałam na jednolitą masę, którą rozsmarowałam na zapieczonych jabłkach. Piekłam kolejne 12-15 minut w temperaturze zmniejszonej do 150 stopni, jeżeli będzie zbyt blade należy zwiększyć temperaturę.
Upieczone i lekko ostudzone ciasto wyjęłam z formy i usunęłam papier. Po jego całkowitym ostygnięciu wierzch posmarowałam serkiem waniliowym (można użyć też np. budyniu) i oprószyłam wiórkami migdałowymi.
Smacznego jabłkowego:)
Fajna alternatywa dla tych którzy lubią zjeść coś słodkiego ale unikają cukru...
Odsłon: 1655
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 275
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 138
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 152
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 79
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 318
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 275
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 138
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 152
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 79
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 318
Składniki
Składniki na spodnie ciasto wymieszałam i odstawiłam. Jabłka pokroiłam w małe kawałeczki, wymieszałam z miodem i cynamonem (ilości wg uznania).
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Okrągłą formę do zapiekania o średnicy 20 cm wyłożyłam na spodzie papierem do pieczenia (odrysowałam i wycięłam okrąg), a boki wysmarowałam odrobiną masła. Rozsmarowałam na papierze ciasto, a na nim ułożyłam wcześniej przygotowane jabłka (by osiągnąć kremową konsystencję jabłek polecam wcześniej zetrzeć je na tarce lub przesmażyć do miękkości). Zapiekałam przez 15 minut.
Składniki na wierzch ciasta dokładnie wymieszałam na jednolitą masę, którą rozsmarowałam na zapieczonych jabłkach. Piekłam kolejne 12-15 minut w temperaturze zmniejszonej do 150 stopni, jeżeli będzie zbyt blade należy zwiększyć temperaturę.
Upieczone i lekko ostudzone ciasto wyjęłam z formy i usunęłam papier. Po jego całkowitym ostygnięciu wierzch posmarowałam serkiem waniliowym (można użyć też np. budyniu) i oprószyłam wiórkami migdałowymi. Smacznego jabłkowego:)
Przepisy Desery
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Sernik pieczony na jogurtach
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera...
Odsłon: 23
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 318