Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na inny sposób.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3439
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154624
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3439
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154624
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku.
Następnie smażyć z obu stron na złoto.Wyłożyć grzankami formę wcześniej wysmarowaną masłem z bułką tartą. Odłożyć i w między czasie usmażyć na maśle z cukrami starte jabłka. Lekko wystudzoną marmoladkę jabłkową wyłożyć na grzanki w formie, po czym przykryć resztą grzanek. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i polać nim szarlotkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.