Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na inny sposób.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11116
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13351
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5110
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11116
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13351
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5110
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku.
Następnie smażyć z obu stron na złoto.Wyłożyć grzankami formę wcześniej wysmarowaną masłem z bułką tartą. Odłożyć i w między czasie usmażyć na maśle z cukrami starte jabłka. Lekko wystudzoną marmoladkę jabłkową wyłożyć na grzanki w formie, po czym przykryć resztą grzanek. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i polać nim szarlotkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.