Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17637
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15278
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5106
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9016
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17637
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15278
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5106
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9016
Składniki
Wykonanie: Z mąki, smalcu, octu, i cukru wyrobić kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i ułożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, następnie spód posypać bułką tartą z połową cukru.
Na ciasto położyć starte i odciśnięte jabłka i posypać resztą cukru.
Przykryć drugą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po upieczeni placek posypać cukrem pudrem.