Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12304
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5316
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12304
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5316
Składniki
Wykonanie: Z mąki, smalcu, octu, i cukru wyrobić kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i ułożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, następnie spód posypać bułką tartą z połową cukru.
Na ciasto położyć starte i odciśnięte jabłka i posypać resztą cukru.
Przykryć drugą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po upieczeni placek posypać cukrem pudrem.