Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, robi się je bardzo szybko i każdy sobie poradzi. Bez smażenia jabłek i podpiekania spodu. Raz, dwa i gotowe!
Tortownica 24 cm
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30158
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30158
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobne plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajko i masło zagnieść. Ciasto nie połączy się całkowicie, tylko powstanie taka kruszonka. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Połową ciasta wyłożyć dno tortownicy. Położyć plasterki jabłek i posypać resztą ciasta (jak kruszonką). Na wierzchu posypać cukrem waniliowym. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.