Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla zapracowanych i lubiących szarlotki. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 677
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 677
Składniki
Wszystkie składniki suche dokładnie ze sobą mieszamy i dzielimy na trzy części.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,mieszamy je z cynamonem.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy na dno tortownicy (średnica tortownicy 23 cm) pierwszą część suchych składników. Następnie połowę jabłek ,drugą część suchych składników ,na to tarte jabłka i trzecia część suchych składników. Na wierzch posypujemy masło starte na tarce o dużych oczkach.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 180°C.