Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna szarlotka na wspaniały deser.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3542
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4214
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3542
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4214
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto razem wymieszać i podzielić na trzy równe części. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z bułką tartą, cukrem i cynamonem. Wymieszać, podzielić na 2 części.
Wykonanie placka: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia .Wyłożyć jedną część sypkiego produktu, następnie ułożyć jedną część jabłek, przykryć drugą częścią sypkiego produktu, wyłożyć resztę jabłek i całość przykryć trzecią częścią sypkiego produktu .Wszystko równomiernie rozłożyć łyżką. Na Górę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, schłodzone masło. Wstawić do nagrzanego piekarnika do180 stopni i piec jedną godzinę. Najlepiej smakuje na ciepło.