Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana to proste i smaczne ciasto rozpływające się w ustach. Jej przygotowanie jest banalnie proste wystarczy wymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian z jabłkami. Ciasto znakomicie smakuje na ciepło jak i na zimno, podane z lodami lub bitą śmietaną będzie stanowić wyśmienity deser.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7747
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7747
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier oraz kaszę mannę i proszek do pieczenia, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy a następnie dzielimy na trzy równe części. Jabłka ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach.
Na dno posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy wsypujemy pierwszą warstwę sypkich produktów i równo je rozprowadzamy. Na warstwę sypkich produktów ścieramy na tarce 1/3 części mocno schłodzonego masła a na maśle układamy połowę startych jabłek. Na jabłka wsypujemy drugą część sypkich składników a na nich układamy pozostałe jabłka i kolejną trzecią warstwę sypkich produktów.
Na wierzch ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach resztę masła. Ciasto pieczemy około 60 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.