Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesłychanie szybka i łatwa w przygotowaniu, wspaniała w smaku, jedyna taka szarlotka
piakarnik nagrzać do temperatury180 stopni
Jabłka umyć, obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mocno schłodzone masło pokroić na cienkie płaty lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
misce dokładnie wymieszać:
mąkę pszenną (przesianą)
kaszę mannę
cukier
proszek do pieczenia
1/3 sypkiej mieszanki wysypać na dno tortownicy. Na wierzch wyłożyć połowę jabłek. Można przyprószyć cynamonem (ja tak zrobiłam). Na jabłka znów wysypać równomiernie kolejną 1/3 mieszanki, wyłożyć drugą część jabłek i zasypać ostatnią częścią proszku.
Teraz najważniejszy element: pokrojone lub potarte masło wyłożyć na wierzch ciasta tak, aby dokładnie przykryło całą powierzchnię. Teraz w miarę pieczenia masło będzie się topiło i zespajało wszystkie warstwy.
Jeśli masło nie będzie chciało spływać w dół ciasta, ponakłuwajcie ciasto patyczkami do szaszłyków.
Piec około godziny. Na wierzchu utworzy się wspaniała skorupka, środek będzie miękki.
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1500
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 433
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1604
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4484
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1500
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 433
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1604
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4484
Składniki
piakarnik nagrzać do temperatury180 stopni
Jabłka umyć, obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mocno schłodzone masło pokroić na cienkie płaty lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
misce dokładnie wymieszać: mąkę pszenną (przesianą) kaszę mannę cukier proszek do pieczenia
1/3 sypkiej mieszanki wysypać na dno tortownicy. Na wierzch wyłożyć połowę jabłek. Można przyprószyć cynamonem (ja tak zrobiłam). Na jabłka znów wysypać równomiernie kolejną 1/3 mieszanki, wyłożyć drugą część jabłek i zasypać ostatnią częścią proszku.
Teraz najważniejszy element: pokrojone lub potarte masło wyłożyć na wierzch ciasta tak, aby dokładnie przykryło całą powierzchnię. Teraz w miarę pieczenia masło będzie się topiło i zespajało wszystkie warstwy. Jeśli masło nie będzie chciało spływać w dół ciasta, ponakłuwajcie ciasto patyczkami do szaszłyków.
Piec około godziny. Na wierzchu utworzy się wspaniała skorupka, środek będzie miękki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 51
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 55