Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na szarlotkę jest tak dużo, że w każdym domu piecze się inną. I u mnie też jest taka "inna". Z dwóch rodzajów mąki. Przepis dostałam od mężowej siostry. A wykorzystałam swoje jabłka pasteryzowane i mus jabłkowy. Bardzo ją lubię.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6058
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6058
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Przygotować produkty.
Masło, cukier i jajka rozetrzeć. Nie trzeba przejmować się, że nie rozetrze się na idealnie gładką masę.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i aromat. Zmiksować i podzielić na dwie części. Jedną część przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na nią wyłożyć kilka łyżek musu jabłkowego i rozprowadzić. To nie jest konieczne, ale ja wykorzystuję wszystko co przerobiłam latem. Na mus wyłożyć odcedzone jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) . I piec około 1 godziny sprawdzając suchość patyczka. Przygotować pomadę z soku z cytryny i cukru pudru.
Dokładnie ją wymieszać. Polać na gorące ciasto.
Gdy ciasto ostygnie można kroić i zajadać się. Smacznego!!!