Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na szarlotkę jest tak dużo, że w każdym domu piecze się inną. I u mnie też jest taka "inna". Z dwóch rodzajów mąki. Przepis dostałam od mężowej siostry. A wykorzystałam swoje jabłka pasteryzowane i mus jabłkowy. Bardzo ją lubię.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2875
Polecam.
Odsłon: 1526
Polecam.
Odsłon: 453
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2875
Polecam.
Odsłon: 1526
Polecam.
Odsłon: 453
Składniki
Przygotować produkty.
Masło, cukier i jajka rozetrzeć. Nie trzeba przejmować się, że nie rozetrze się na idealnie gładką masę.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i aromat. Zmiksować i podzielić na dwie części. Jedną część przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na nią wyłożyć kilka łyżek musu jabłkowego i rozprowadzić. To nie jest konieczne, ale ja wykorzystuję wszystko co przerobiłam latem. Na mus wyłożyć odcedzone jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) . I piec około 1 godziny sprawdzając suchość patyczka. Przygotować pomadę z soku z cytryny i cukru pudru.
Dokładnie ją wymieszać. Polać na gorące ciasto.
Gdy ciasto ostygnie można kroić i zajadać się. Smacznego!!!